کاربردهای درمانی و زیبایی لیزر دی اکسید کربن
چروک های پوستی که بر اثر گذر زمان بر روی پوست و ظاهر افراد تاثیر می گذارد باعث کمرنگ شدن روند زندگی و از دست دادن حس زیبایی و جذابیت در بسیاری افراد می شود، آنچه این روزها بسیار مورد توجه قرار گرفته مقابله با این چروکها و پیری پوست و در حقیقت جوانسازی پوست است، لیزر co2 فرکشنال یکی از موثرترین دستگاههایی است که این روزها بر سر زبانها افتاده تا با این مسئله به مبارزه برخیزد.
لیزر CO2 فرکشنال با توجه به طیف وسیع اثرگذاری، میتواند در جوانسازی، رفع جین و چروک، درمان لکه های پوستی و ... مؤثر باشد. کلینیک دکتر هما فاتحی در اصفهان یکی از مرکز مورد تایید و مجاز پوست و مو است که با ارائه این خدمت به مراجعین خود، پوستی جوان تر و عاری از لک و تیرگی را به آنها هدیه مینماید. لطفا جهت هماهنگی با این مرکز از طریق تماس با شماره تلفن 32245018 - 031 اقدام فرمایید.
لیزر CO2 فرکشنال چیست؟
لیزرها در پزشکی زیبایی به دو دسته کلی لیزر لایه بردار و لیزر غیر لایه بردار تقسیم می شوند و هر کدام از این ها، به لیزر فراکشنال و غیر فراکشنال تقسیم می شوند. لیزر CO2 فرکشنال یکی از معروف ترین لیزرها در پزشکی است.
لیزرهای فرکشنال تنها نواحی خاصی از پوست را هدف قرار داده و نواحی نقطه نقطه مانند ایجاد کرده و نواحی مابین نقاط عملا بدون آسیب دیدگی و تاثیرگذاری باقی می مانند. ولی لیزرهای غیرفرکشنال، کل ناحیه هدف را تخریب می کنند. در نتیجه لیزر فرکشنال تنها باعث آسیب جزئی به پوست شده و پوست بسیار سریع تر از حالت غیر فرکشنال ترمیم می یابد.
به نظر می رسد که لیزر فرکشنال برای لایه برداری پوست همانند لیزر غیر فرکشنال به نتایج خوبی در بهبود پوست، با عوارض جانبی کمتر، دست پیدا می کند. در این روش ها یک ناحیه از پوست توسط انرژی نور هدف قرار داده شده و تخریب می شود. گاهی اوقات به این روش ها لیزر جای زخم، لیزر جای جوش و لیزر جای بخیه نیز گفته می شود.
تاثیرات لیزر دی اکسید کربن بر پوست
تاثیرات این روش را میتوان در ۳ مورد زیر خلاصه کرد:
- بهبود بافت و رنگ پوست: اگر به دنبال داشتن پوستی صاف و یکرنگ هستید، لیزر CO2 فرکشنال یکی از بهترین انتخابها برای شماست. اصلاح آسیبهای ناشی از اشعه UV آفتاب و جای زخم و اسکار از جمله تاثیرات این لیزر است.
- رفع خطوط و چین و چروکها: برای درمان چین و چروکهای ظریف و کم عمق صورت میتوان از این روش استفاده کرد. این لیزر میتوان باعث تحریک کلاژن سازی شود. کلاژنها پروتئینهایی هستند که در بافت پوست باعث قوام و زیبایی آن میشوند.
- برداشت ضایعات سطحی و عمقی پوست: برخی از انواع زگیل (کراتوزها)، لتینگوها (خالهای قهوهای رنگ ناشی از پیری یا آسیب نوری)، کارسینومهای سطحی و دیگر ضایعات پوستی که عمق زیادی نداشته باشند، با استفاده از این لیزر درمان میشوند.
کاربردهای درمانی و زیبایی لیزر دی اکسید کربن
اگر از هر کدام از مشکلات زیر رنج میبرید، این لیزر میتواند به شما کمک کند:
- آسیبهای نوری: هرگونه آسیب پوستی که در نتیجهی تابش پرتوی UV آفتاب یا سولاریوم باشد؛ مثل هایپرپیگمنتیشن (لکههای تیرهی پوست)
- چین و چروکها
- جای زخم یا اسکار ناشی از آسیبها، جوشها و آکنهها
- شل شدگی و افتادگی پوست
- تلانژکتازی: ضایعات عروقی پوست که در اثر گشاد شدن مویرگها ایجاد میشوند
- ضایعات خوشخیم روپوستی (اپیدرمی)
- کیلیت (التهاب لب) ناشی از آسیب نوری
- کراتوزها یا زگیلهای ناشی از آسیب نوری
- رینوفیما (بزرگ و گوشتی شدن بینی ناشی از بیماری روزاسه)
مزایا و معایب لیزر CO2 فرکشنال
اگر تاثیرات لیزر CO2 و کاربردهایش با مشکلات و اهداف شما همخوانی دارند، باید از مزایا و معایب این روش هم مطلع باشید. این بخش را مطالعه کنید تا به سراغ راهنمای درمانی لیزر CO2 فرکشنال برویم.
-
استاندارد طلایی با ۱۵ سال سابقه
در پزشکی به بهترین راه درمانی برای یک بیماری یا مشکل، استاندارد طلایی (Gold Standard) گفته میشود.
نمره مثبت: لیزر CO2 فرکشنال از حدود ۱۵ سال پیش برای از بین بردن چین و چروکهای ظریف، زخم آکنهها و آسیبهای نوری استفاده میشود و تا چند سال پیش استاندارد طلایی برای درمان این مشکلات بود.
نمره منفی: در سالهای گذشته روشهای پیشرفتهتر و بعضاً موثرتری برای رفع مشکلات ذکر شده، اختراع شده است.روشهایی مانند هایفوتراپی وRF فرکشنال به خوبی میتوانند از پس چین و چروکها بر بیایند و پوست شما را جوان و زیبا کنند. البته در مورد مشکلات سطحی پوست، هنوز هم لیزر دی اکسید کربن یکی از بهترینها است.
۲) لیزری با توان بالا
درمانهای تابشی (لیزری و غیرلیزری) مانند لیزر CO2 فرکشنال، هایفوتراپی، آر اف فرکشنال و … به دو دسته تقسیم میشوند:
- روشهای همراه با لایه برداری (Ablative):لیزرها و امواج استفاده شده در این روش یک لایه از پوست شما را بر میدارند. یعنی عملی مشابه لایهبرداری داشته و بر لایههای سطحی تاثیر بسیار زیادی دارند. مثل لیزر CO2 و لیزر اربیوم.
- روشهای بدون لایه برداری (Nonablative):لیزرها و امواج استفاده شده در این روشها آسیبی به لایههای سطحی پوست وارد نمیکنند و فقط باعث تحریک کلاژن سازی در لایههای عمقیتر پوست میشوند. مثل هایفوتراپی و انواع آر اف.
نمره مثبت:لیزر دی اکسید کربن به دلیل خاصیت لایه برداری، تاثیر چشمگیری بر لایهی سطحی پوست میگذارد و برای درمان جای زخمها، اسکارها، تغییرات رنگ پوست و چین و چروکهای لایهی سطحی بسیار موثر است.
نمره منفی:این لیزر نفوذ بسیار کمی در پوست دارد و فقط میتواند به لایهی سطحی پوست (روپوست یا اپیدرم) نفوذ کند. در سمت مقابل مثلاً هایفوتراپی و آر اف کونتراج یا اندولیفت میتوانند بر لایههای عمقی و حتی بافت چربی زیر پوست هم اثر بگذارند.
۳) لایه برداری روشی تهاجمی است
روشهای غیرتهاجمی به آن دسته از شیوههای درمانی گفته میشود که بدون جراحی بوده، باعث زخم و خونریزی نشده و نیازی به بخیه یا بستری شدن ندارد. روشهای غیرتهاجمی امروزی میتوانند در حد یک عمل جراحی پردردسر موثر باشند؛ بدون عوارض و خطرات جراحی.
نمره مثبت:در میان روشهایی که باعث لایه برداری پوست میشوند (مثل درم ابریژن و لایهبرداری شیمیایی) لیزر CO2 تاثیر بهتر و ریکاوری سریعتری دارد.
نمره منفی:به دلیل برداشت لایهای از روپوست، لیزر دی اکسید کربن از برخی روشهای غیرتهاجمی جوانسازی پوست (مثل هایفوتراپی و آر اف) تهاجمیتر است. همچنین تاثیر آن بر افرادی که پوست تیرهای دارند، کمتر است.
۴) نقاهت و عوارض
یکی از نکات مهمی که باید در مورد تمامی روشهای زیبایی و درمانی مد نظر داشته باشید، طول دورهی نقاهت (ریکاوری) و همچنین ایمنی و عوارض آن روش است.
اقدامات و مراقبت های قبل و بعد از انجام لیزر فرکشنال :
1) دو تا چهار هفته قبل از لیزر از قرار گرفتن در معرض نور خورشید و استفاده از دستگاه ها و مواد برنزه کننده، پرهیز کنید.
2) 20الی 30 روز قبل از لیزر فرکشنال استفاده از محصولات ضد پیری و لایه بردار را متوقف کنید. در صورت امکان از مصرف آسپرین، ادویل و ناپروکسن یا هر نوع داروی ضد التهابی دیگر اجتناب کنید. از هر نوع درمان های اسیدگلیکولیک پرهیز کنید. استفاده از مینوسیکلین، تتراسایکلین و داکسیسایکلین را متوقف کنید. از اپیلاسیون، مالش ساینده، و درمانها میکرودرم ابریژن اجتناب کنید.
3)قبل از انجام لیزر فرکشنال بیمار باید توسط پزشک معاینه شود. انتظارات بیمار بررسی شده و میزان بهبود از طرف پزشک و متد انجام کار مشخص شود.
4)در زمان انجام لیزر فرکشنال نیازی به آمپول بی حسی و… نیست و تنها استفاده از کرم های موضعی بی حس کننده که معمولا حاوی لیدوکائین و یا پریلوکائیین هستند، کفایت می کند. این کرم ها را ساعتی قبل از انجام لیزر بر موضوع مورد نظر می زنند تا بیمار در هنگام انجام کار درد زیادی را احساس نکند.
5)طول مدت انجاملیزر فرکشنالمعمولا حدود 30 دقیقه است. و بعد از پایان کار پوست محل لیز ملتهب و برافروخته است. معمولا پزشک این بر افروختگی را با کمپرس یخ و سرمای موضعی کاهش می دهد.
6)خوشبختانه در این نوع لیزر مانند لیزرهای نسل قدیمی، نیاز به پانسمان محل انجام لیزر نیست؛ و تنها جهت افزایش سرعت بهبود ممکن است کرم هایی مثل زینک اکساید و کرم های ترمیم کننده و آنتی بیوتیک توسط پزشک تجویز شد.
7)روز بعد از انجام لیزر فرکشنال پوست حالت شبیه به سوختگی خفیف یا آفتاب سوختگی می شود و کمی تیره تر به نظر می آید. این حالت طی یک هفته و با پوست اندازی بهبود می باید؛ و طی حدود دو هفته سرخی و دلمه های تشکیل شده روی پوست نیز از بین می رود.
8)در این مرحله فرد پوستی تازه که گلگون و نازک و شفاف است را احساس می کند؛ که طی حدود سه هفته نیز این سرخی خفیف از بین می رود پوست شما به حالت کاملا طبیعی و البته جوان شده برمی گردد .
9)طی 6 روز بعد از انجام لیزر فرکشنال توصیه می شود زیر نور مستقیم خورشید قرار نگیرید همچنین پس از گذر از این مدت و تا بهبود کامل پوست (حدود 3 هفته) نیم ساعت قبل از خروج زا منزل حتما کرم ضد آفتاب با اس پی اف بالاتر از 30 بزنید.
10)همچنین در هفته اول پس از لیزر به هیچ وجه از کرم های معمول و لوازم آرایشی استفاده نکنید.
11)در صورت ایجاد دلمه بر روی موضع تحت درمان با لیزر سی او تو فرکشنال از کندن و دستکاری کردن آن خودداری کنید.
کلینیک پوست ومو دکتر هما فاتحی در اصفهان با مجهز بودن به جدیدترین دستگاههای لیزر موی زائد از جمله دستگاه الکساندرایت آماده ارائه خدمت به شما عزیزان می باشد.در کلینیک پوست ومو دکتر هما فاتحی در اصفهان لیزر موی زائد توسط پزشک انجام می گیرد وشما میتوانید مطمئن باشید که آخرین استانداردهای سلامت درلیزر موی زائد برای شما اجرا خواهد شد.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، ساختمان آژند ، بلوک B ، طبقه سوم ، واحد 309
تلفن : 32245018 - 031
موبایل مطب : 09135116500
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
کاربرد لیزر فراکشنال
تاریخ انتشار : 1393-06-10تاریخ بروز رسانی : 1400-06-25 -
شبهه لیزر آی پی ال چیست و چه کاربردی دارد؟
تاریخ انتشار : 1400-06-02تاریخ بروز رسانی : 1400-06-04 -
مراحل انجام لیزر فرکشنال برای جوانسازی
تاریخ انتشار : 1400-09-17تاریخ بروز رسانی : 1400-09-20 -
آراف فرکشنال چیست؟
تاریخ انتشار : 1400-06-03تاریخ بروز رسانی : 1403-03-20 -
لیزر اربیوم بهتر است یا co2
تاریخ انتشار : 1401-01-21تاریخ بروز رسانی : 1402-02-07
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .