برای جوش های التهابی چه کنیم؟
جوشهای چرکی و التهابی زخم های کوچک و حاوی چرکی هستند که روی سطح پوست ایجاد میشوند. جوشهای چرکی بیشتر در هنگام آکنه دیده میشوند، اگر چه میتوانند نشانهای از عفونتهای مربوط به پوست نیز باشند. جوشهای چرکی روی پوست به صورت نواحی کوچک، برآمده و قرمز دیده میشوند که معمولاً یک مرکز سفید دارند. جوشهای چرکی ممکن است دردناک یا به لمس حساس باشند. این جوشها اغلب در صورت، پوست ناحیه قفسهی سینه، شانهها و نواحی که زیاد تعریق دارند، مشاهده میشوند. جوشهای چرکی و التهابی یک نوع از آکنه هستند که معمولاً ناشی از عدم تعادل هورمونی یا تغییرات هورمونی بدن است. این بیماری پوستی به ویژه در نوجوانان و جوانان رایج است. چنان چه ظاهر جوشهای چرکی برای فرد ناخوشایند است، میتوان این جوشها را به طور مؤثر درمان کرد.
علت جوش های التهابی صورت
عوامل متفاوتی میتوانند منجر به ایجاد جوشهای چرکی شوند. این عوامل عبارتند از:
- داروهایی مانند پیشگیری از بارداری خوراکی، استروئیدها یا لیتیوم
- میکروبیوم پوست. برخی از گونههای باکتری میتوانند باعث التهاب شوند و با آکنه مرتبط هستند.
- نوسانات هورمونی، مانند نوسانات ناشی از بلوغ، بارداری یا یائسگی
- شرایط پزشکی که بر هورمونها تأثیر میگذارد، مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)
- استرس. باعث آزادشدن آندروژنها (هورمونهایی که منجربه ایجاد آکنه میشوند) میشود.
- ژنتیک که ممکن است برخی افراد را بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به آکنه قرار دهد.
علائم جوش های التهابی
جوشهای التهابی و ملتهب باعث ایجاد جوشهای قرمز و متورمی میشوند. التهاب جوش ممکن است خفیف باش، فقط گاهی اوقات، یا ممکن است شدیدتر باشد و در نتیجه لکههای عمیقی ایجاد کند. این لکهها نه تنها ممکن است متورم باشند، بلکه میتوانند پوسته پوسته نیز شوند.
آکنههای ملتهب معمولاً شامل موارد زیر هستند:
- پاپول (برجستگیهای قرمز که ممکن است کوچک یا بزرگ باشد)
- چرک (قرمز، ملتهب، با سر سفید)
اگرچه گرهها و کیستها که بزرگتر از یک جوش معمولی هستند و در لایههای عمیقتری از پوست ایجاد میشوند از فرمهای متداول ضایعات جوش ملتهب هستند؛ اما در موارد شدیدتر دیده میشوند.
درمان جوش های التهابی صورت
بنزیول پراکساید
بنزیول پراکساید یکی از رایجترین داروهای درمان آکنه است که به طور مؤثر باکتریهای مولد آکنه را از بین میبرد و تولید چربی را کاهش میدهد. از آنجا که این محصول التهاب را به میزان کمی کاهش میدهد، بنابراین بهتر است برای درمان آکنه ملایم استفاده شود. در موارد بروز آکنه متوسط تا شدید، ترکیبی از بنزیول پراکساید و آنتیبیوتیکهای موضعی نتایج بهتری را ایجاد میکنند.
آنتی بیوتیکها
آنتیبیوتیکهای موضعی مانند اریترومایسین و کلیندامایسین رشد باکتریهای آکنه (P.acnes) را کنترل میکنند و در عین حال سبب کاهش التهاب جوشها میشوند. این داروها باید دقیقاً همانطور که تجویز شدهاند برای جلوگیری از ایجاد مقاومت در برابر باکتریها مورد استفاده قرار گیرند. هنگامی که آنتیبیوتیکها همراه با بنزیول پراکساید مورد استفاده قرار میگیرند، اثربخشی آنتیبیوتیکهای موضعی به طور قابل توجهی افزایش مییابد. آنتیبیوتیکهای خوراکی همچنین میتوانند جوشهای چرکی یا التهابی را کنترل کنند؛ زیرا میزان باکتری روی پوست و همچنین التهاب را کاهش میدهند. آنتیبیوتیکهای خوراکی نیز معمولاً همراه با داروهای موضعی تجویز میشوند.
رتینوئیدها
رتینوئید موضعی، یک مشتق از ویتامین A است که اغلب اوقات درمان انتخابی برای بیماران مبتلا به جوشهای چرکی آکنه متوسط تا نسب تا شدید است. نه تنها فرمهای تجویز شده این دارو منافذ را پاکسازی میکنند، بلکه مانع تشکیل جوشهای چرکی و سایر ضایعات آکنه میشود. در حال حاضر در فرمولهای ملایمتری موجود هستند که نتایج مؤثری همانند ترکیبات قبلی دارند. رتینوئیدها حساسیت به خورشید را افزایش میدهند، بنابراین هنگام استفاده از رتینوئیدهای موضعی، اقدامات لازم برای حفاظت از خورشید را انجام دهید.
تزریق استروئید
در صورت عدم مشاهده هر گونه بهبود در وضعیت جوش های کیستی، برخی متخصصان پوست جهت کاهش التهاب و پیشگیری از زخم شدن جای جوش تزریق دارو های استروئیدی را تجویز می کنند. تأثیرات این تزریق تنها پس از چند ساعت نمایان می شوند. با اینکه تزریق استروئید راه حلی ساده برای این مشکل پوستی به نظر می رسد؛ اما باید توجه داشت که تزریق کورتیزون باکتری موجود را از بین نبرده و فقط علائم مرتبط با آن را کاهش می دهد.
میکرودرم ابریژن
میکرودرم ابریژن روش لایه برداری مکانیکی لایه سطحی پوست است. این نوع درمان شامل یک دستگاه دستی است که کریستالها را روی پوست میکشد. کریستالها به آرامی سطح پوست را سایش یا صیقل میدهند. یک لولهی خلاء کریستالها و سلولهای پوست را پاکسازی میکند. میکرودرم ابریژن موجب لایه برداری پوست و باز کردن منافذ پوست میشود. نتایج سریعاً قابل مشاهده هستند و پوستی روشنتر و صورتی رنگ به وجود میآید.
درمان لیزری جوش
درمان های لیزری با از بین بردن سطحی ترین لایه پوست و به سطح رساندن سلول های جوان تر زیرین، جوش ها و جای زخم ناشی از جوش ها را از بین می برند. این درمان، سطح پوست را بدون استفاده از مواد شیمیایی یا اسکراب تجدید کرده و ظاهر جای زخم ها را کاهش می دهد. با این حال، درمان لیزری جوش ها برای هر نوع پوستی مخصوصاً انواع حساس مناسب نیست. تأثیرگذاری این درمان به نوع جوش بستگی دارد.
میکرونیدلینگ
یکی دیگر از درمان های بی نظیر جوش میکرونیدلینگ است. در این فرآیند سوزن های کوچکی به درون پوست اطراف جای زخم وارد می شوند تا پوست را به تولید کلاژن بیشتر وادار کنند. این کلاژن می تواند با صاف کردن پوست، ظاهر زخم های ناشی از جوش را کاهش دهد. با این حال، رفع زخم ناشی از جوش می تواند به بروز عوارض موقتی از جمله قرمزی، درد و التهاب منجر شود.
ایزوترتینوئین
ایزوترتینوئین دارویی امید بخش برای مبتلایانی است که روش های دیگر در درمان جوشهای کیستی آنان مؤثر نبوده است. ایزوترتینوئین یک داروی خوراکی قدرتمند است که از ویتامین A مشتق شده و با تغییر شکل غدد سباسه جریان تولید چربی در این غدد را متوقف می کند. این کاهش در تولید سیبوم می تواند به کاهش مقدار باکتری و در نهایت رفع عفونت منجر شود.
فوتودینامیک (PDT)
در طول این فرایند، یک پماد مخصوص (فوتوسنسیتایزر) به محل جوش اعمال شده و سپس یک نور کنترل شده به رنگ قرمز یا آبی بر روی محل تابانده می شود. این فرایند با هدف کوچک کردن غدد سباسه، کاهش مقدار چربی و از بین بردن باکتری ها در منافذ پوست و همچنین کاهش مؤثر اندازه جوش های کیستی انجام می شود.
جوش یا آکنه همان برجستگیهای ناخوش آیندی است که به اشکال مختلف بر روی پوست ظاهر شده و موجب ناهمواری یا تغییر رنگ پوست میشوند. امروزه روشهای درمانی بسیار موثری برای درمان آکنه وجود دارد که در اصفهان توسط دکتر هما فاتحی انجام میگردد. اگر مایل به کسب اطلاعات بیشتر در مورد این روش هستید با شماره تلفن 32245018 - 031 تماس حاصل فرمایید.
پیشگیری از جوشهای التهابی
مراقبت از پوست میتواند به درمان جوش چرکی خفیف کمک کرده و از ایجاد جوشهای دیگر جلوگیری کند. اولین گام برای این منظور تغییر رژیم غذایی و حذف غذاهایی است که باعث تشدید جوشها میشوند. کاهش مصرف چربیها، غذاهای چرب و نوشیدنیهای شیرین باید کاهش یابد. از مصرف شیر و محصولات تولیدشده از شیر برای مدتی باید پرهیز شود تا مشخص شود که آیا با این کار جوشها بهبود می یابند یا نه. از آنجا که استرس یکی از دلایل ایجاد جوش است باید سعی کنید که از قرار گرفتن در موقعیتهای استرس زا دوری کنید.
همچنین از لمس کردن پوست صورت یا ترکاندن جوشها خودداری کنید. این کار فقط باعث گسترش عفونت در پوست و تشدید جوشهای چرکی میشود. حداقل دو مرتبه در روز صورت خود را بشورید؛ اما فقط از صابونها و تمیزکننده های ملایم استفاده کنید. پوست صورت را برای رفع جوشهای التهابی نخراشید. با این کار فقط پوست تحریک شده و جوشهای چرکی روی صورت افزایش مییابند. از مرطوب کننده ها، لوسیون ها، پاک کننده ها و کرمهای بدون روغن که حاوی اسید سالسیلیک و بنزوئیل پراکساید هستند استفاده کنید.
اگر مایل به استفاده از انواع روشهای جوانسازی پوست مانند تزریق فیلر و بوتاکس دور چشم و پیشانی توسط دکتر هما فاتحی در اصفهان هستید؛ لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و هماهنگی با شماره تلفن 32245018 - 031 تماس حاصل فرمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، ساختمان آژند ، بلوک B ، طبقه سوم ، واحد 309
تلفن : 32245018 - 031
موبایل مطب : 09135116500
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
هر آنچه در مورد جوش هورمونی باید بدانید
تاریخ انتشار : 1401-11-15تاریخ بروز رسانی : 1402-01-30 -
آکنه یا جوش چگونه درمان میشود؟
تاریخ انتشار : 1400-05-13تاریخ بروز رسانی : 1400-05-14 -
قرص راکوتان چه کاربردی دارد و عوارض روآکوتان چیست؟
تاریخ انتشار : 1400-11-21تاریخ بروز رسانی : 1400-11-23
نظرات کاربران درباره این مطلب :نازنین [ 1401-06-27 ]
من برای جای جوش هام رفتم پیش خانم دکتر فاتحی خیلی راضی بودم
شیدا [ 1401-06-27 ]
برای تشخیص و درمان خانم دکتر فاتحی در اصفهان بسیار عالی هستند من خیلی راضی بودم از تجویزشون
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .