انواع کورتون های موضعی | پماد کورتون برای پوست
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مقالات علمی / معایب و مزایای کرم های کورتون دار

معایب و مزایای کرم های کورتون دار

پوست، بزرگ ترین اندام انسان استبا تغییر نحوه فعالیت سلول های ایمنی بدن، جهت خنثی کردن موارد خارجی مانند ویروس ها یا باکتری ها و عفونت های مختلف به همراه تعداد زیادی از سلول های دفاعی، خواهند پرداخت. در این شرایط سلول های ایمنی بدن به تولید سمومی می پردازند که موجب افزایش التهاب بدن شما خواهند شد. یکی از راه های عالی برای درمان این مشکلات با تجویز پزشک استفاده موضعی از کورتون‌ می باشد. کورتون ها جهت کاهش این التهاب به تعدیل این اتفاق و کاهش التهاب می پردازند تا از بروز هر گونه آسیب های بافتی که ممکن است به دلیل این التهاب رخ دهد، جلوگیری کنند. از آنجایی که قسمت آسیب دیده رگ های خونی گشادی دارد و دچار تورم، قرمزی و مشکلات این چنینی است، کورتون با انقباض رگ های خونی، موجب کاهش تورم، درد و قرمزی پوست خواهد شد. پماد ها و کرم ها می توانند در این زمینه عالی عمل کنند؛ زیرا به طور مستقیم بر روی قسمت آسیب دیده قرار گرفته و دارای عوارض جانبی فوق العاده کمتری نسبت به نمونه های خوراکی هستند؛ اما به زمان بیشتری نسبت به مدل های دیگر احتیاج دارند تا اثر کامل خود را طبق دستور پزشک بگذارند.

آنچه در این مطلب میخوانید

عملکرد کورتون بر پوست

پروستاگلاندین ها عامل های التهابی و حساسیت زا در بدن هستند که گاهی توسط سیستم ایمنی بدن ترشح می شوند که با حضور داروهای کورتونی، مانع از تولید این مواد التهابی می شوند.

مزایای کورتون

کورتون ها جهت تسکین التهاب ایجاد شده در نواحی مختلف بدن به کار می روند. آنها باعث کاهش تورم، قرمزی، خارش و واکنشهای آلرژیک می شوند. همچنین به عنوان بخشی از پروسه درمانی در بیماریهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرند مانند آلرژیهای شدید یا مشکلات پوستی، آسم، آرتریت و برخی بیماریهای دیگر که توسط پزشک تشخیص داده می شود.

معایب و مزایای کرم های کورتون دار

انواع کورتونهای موضعی

کورتیکواستروئید ها که به نام کورتون نیز شناخته می شوند براساس قدرتشان گروه بندی می شوند.

کورتیکواستروئیدهای موضعی در اشکال زیر در دسترس هستند:

پماد کورتون برای اگزما

اگزما نام گروهی از بیماری‌هایی است که سبب قرمزی، خارش پوست و التهاب پوست می‌شود. برای کنترل اگزمای پوست خفیف تا متوسط، کرم و پمادهای استروئیدی (کورتون) توصیه شوند. کرم و پمادهای استروئیدی با قدرت‌های متفاوتی در دسترس بیماران قرار دارد. معمولاً کرم و یا پمادهای استروئیدی، یک یا دو بار در روز مورد استفاده قرا می‌گیرند که در کاهش علائم مؤثر بوده و به مرطوب شدن پوست کمک می‌نمایند. کورتون موجب مهار و سرکوب التهاب در بافت های بدن میشود.

کرم کورتون برای جوش

کورتون موضعی هیچ تأثیری بر روی درمان جوش ندارد. شاید کمی از قرمزی و التهاب را به طور موقت بهتر کند.

اگر ساکن اصفهان هستید؛ علاوه بر درمان مشکلات پوست و مو ، برای رفع انواع لک پوست ، بوتاکس تعریق ، جوانسازی پوست ، تزریق چربی ، لیزر موی زائد و بسیاری دیگر از اقدامات مربوط به پوست و زیبایی، نیز می‌توانید به کلینیک پوست دکتر هما فاتحی مراجعه نمایید. جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره 32245018 - 031 تماس حاصل فرمایید.

چگونه از پمادهای کورتونی استفاده کنیم؟

نکات زیر دستورالعمل های کلی برای استفاده کرم ها و پمادها می باشد:

افراد منع از مصرف کورتون

برخی افراد بهتر است در مصرف این داروها محتاط باشند، از جمله:

  1. سالمندان: این داروها در سالمندان مبتلا به فشار خون بالا و پوکی استخوان باعث بروز عوارض جانبی بیشتری می شود. شانس احتمال ابتلا این بیماری در زنان شایع تر است.
  2. کودکان: مصرف کورتیکواستروئیدها می تواند منجر به سرخک یا آبله مرغان شود.
  3. زنان شیرده: کورتیکواستروئیدها با تأثیر در شیر مادر می تواند باعث تأخیر در رشد کودکان شود.

معایب کورتون برای پوست

نمونه های موضعی به ندرت خطرات جدی به همراه دارند. یکی از شایع ترین عوارض جانبی برای پوست شما، سوزش بیش از اندازه است. همچنین ممکن است عوارض جانبی که رایج نیستند از جمله نازک شدن پوست، بد تر شدن عفونت سابق، آکنه، قرمزی پوست، خارش را نیز تجربه کنید. اگر به مدت زمان طولانی به استفاده از آنها ادامه دهید، ممکن است توسط خون جذب شده و مشکلات داخلی مانند کاهش رشد در کودکان، سندرم کوشینگ و غیره را نیز تجربه کنید.

روشهای موثری مانند بلفاروپلاستی ، تزریق فیلر وچربی، مزوتراپی زیر چشم و ... برای جوانسازی اطراف چشم وجود دارد که توسط هما فاتحی در اصفهان قابل انجام می باشند. لطفا جهت هماهنگی با مطب دکتر فاتحی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 32245018 - 031 تماس حاصل فرمایید.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، ساختمان آژند ، بلوک B ، طبقه سوم ، واحد 309
تلفن : 32245018 - 031
موبایل مطب : 09135116500


نظرات کاربران درباره این مطلب :حسام [ 1402-08-16 ]
سلام حدود سال سال شصت و چهار بود. برآمدگی سفت شبیه دمل در پا بود. پزشک آن زمان پمادی به اندازه وشبیه. پماد جنتا مایسین چشمی تجویز کردند که با یک بار استفاده سرباز کرد و کاملا تخلیه شد. اسم آن از یادم رفته تا حالا چند بار به چندین پزشک رفتم می گویند روغن سیاه در حالی که هیچ شباهتی به روغن سیاه نداشت لطفاً اگر امکان دارد اسم چنین پمادی را بیان ویا ارسال فرمایید

کبری جباری منفرد [ 1402-04-27 ]
بابت مشکل پوستی ک دارم

محمدرضا رستگار [ 1401-11-15 ]
مطالب مکتوب بسیار عالی ، شیوا و ارزنده بود.

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :