آکنه یا جوش چگونه درمان میشود؟
جوش یا آکنه همان برجستگیهای ناخوشایندی است که به رنگ سفید، سیاه یا قرمز در سطح پوست ایجاد میشوند و زیبایی و لطافت پوست را تهدید مینمایند. اولین جوشها معمولاً در اوایل سن بلوغ دیده میشوند و با گذشت مدتی (چند سال) حتی ممکن است خود به خود درمان شوند. البته در مواردی هم مشاهده گردیده که تا سنین میانسالی پوست همچنان مستعد جوش زدن است. نکته مهم در ارتباط با آکنه، اسکار ناشی از آن یا جای جوش است که درمان آن دیگر به سادگی خود آکنه نیست. به همین دلیل برای جلوگیری از لطمات شدید و در برخی موارد غیر قابل بهبودی آکنه، اقدامات درمانی توصیه میشود. در ادامه به معرفی روشهای غیر دارویی درمان آکنه میپردازیم.
جوش یا آکنه همان برجستگیهای ناخوش آیندی است که به اشکال مختلف بر روی پوست ظاهر شده و موجب ناهمواری یا تغییر رنگ پوست میشوند. امروزه روشهای درمانی بسیار موثری برای درمان آکنه وجود دارد که در اصفهان توسط دکتر هما فاتحی انجام میگردد. اگر مایل به کسب اطلاعات بیشتر در مورد این روش هستید با شماره تلفن 32245018 - 031 تماس حاصل فرمایید.
درمان آکنه با لیزر و فتوتراپی:
تا همین سالهای اخیر در درمان آکنه تحت درمان با آنتیبیوتیکهای سیستمیک و موضعی، داروهای ایزوترتینویین و داروهای هورمونی با درجات مختلف موفقیت، تکنولوژی لیزر حمله بزرگی انجام داده است. در سالهای اخیر، متخصصان از لیزر و درمانهای مبتنی بر نور و دستگاههای رادیواکتیو برای درمان آکنه و اسکار آکنه استفاده میکنند. دلیل این گرایش خسته شدن از استفاده از داروهای موضعی و سیستمیک برای مدت زمان طولانی و ارائه راههای درمان دائمی و مؤثر با صرف زمان کمتر است.
درمان آکنه با لیزر با هدف قرار دادن P.acnes یا غدد سباسه مؤثر است. نور در طولموجهای خاصی جذب میشود و یک واکنش فتودینامیک ایجاد میکند و باعث ایجاد رادیکالهای آزاد واکنشپذیر از پورفیرین های اندوژن میشود. این رادیکالهای آزاد و اکسیژن نیز باعث تخریب P. acnes میشوند. بالاترین نقطه جذب پورفیرین 415 نانومتر یا نور آبی است. اگرچه جذب و تحریک فتودینامیکی در طولموجهای بین 400 تا 430 نانومتر مؤثر است، وقتی پورفیرین نور کافی داشته باشد، میتواند طولموجهای زیادی را جذب کند و واکنش را شروع کند. نورهای این طولموج میتواند در درمان آکنه مؤثر باشد.
در نتیجه یکی از علل اصلی آکنه ملتهب، باکتری P. acnes است که به طور معمول در پوست زندگی میکند و در کانالهای چربی یافت میشود. P.acnes یک ماده به نام پورفیرین تولید میکند. ماده پورفیرین موجود در باکتری P.acnes با جذب انرژی نور لیزر تخریب میشود. سیستمهای نور و لیزر میتوانند با کاهش تعداد باکتریها از ایجاد آکنه جلوگیری کنند.
لایهبرداری شیمیایی از پوست
ماسکهای شیمیایی لایهبردار میتوانند ظاهر جای زخم بر روی پوست و همچنین تغییر رنگ پس از التهاب را در اطراف ضایعات و جوشهای بهبود یافته کاهش دهند. ممکن است پزشک معالج یا پرستار از یک ماسک شیمیایی استفاده کنند. در این روش، ماسک حاوی ماده شیمیایی بر روی پوست قرار داده میشود و سپس لایه بیرونی آن از پوست جدا خواهد شد و در نتیجه ظاهر و حس بهتری به صورت و پوست فرد خواهد داد. امکان قرمز شدن پوست و سوزش با توجه به قدرت اسید مورد استفاده در ماسک لایه بردار تا چند روز بعد وجود دارد.
درمان جای جوش با rf
از بین بردن جای جوش با rf یا امواج فرکانس رادیویی یکی دیگر از روشهای درمانی جای جوش صورت و بدن است. در این روش به جای استفاده از اشعه لیزر از امواج رادیویی پر انرژی جهت ترمیم بافت از بین رفته استفاده میگردد.
مشابه با لیزر، در این روش نیز هدف اصلی لایههای عمقی پوست بوده و سطح پوست صورت چندان تحت تأثیر قرار نمیگیرد.
میکرونیدلینگ
در روش میکرونیدلینگ، پزشک با ایجاد سوراخهایی تقریباً به عمق ۲ میلیمتر، سعی میکند پوست را تحریک کند تا کلاژن بیشتری ساخته شود. میزان اثربخشی این روش به تعداد دفعات انجام این کار و عمق سوراخهای ایجاد شده مربوط است. توجه کنید که این روش باید توسط پزشک متخصص انجام شود تا احتمال عفونت پوست کاهش یابد.
سابسیژن
سابسیژن یکی از مؤثرترین روشهای درمانی جای جوش و آکنه است. در این روش با استفاده از یک سوزن در بافت آسیبدیده یا اسکار، زخمی ایجاد میکنند تا با ایجاد لخته خون در زیر پوست، به تولید کلاژن بیشتر کمک شود.
سابسیژن انواع مختلفی دارد که متناسب با نحوه و مکان ایجاد زخم، تفاوت دارند. بهعنوانمثال در سابسیژن کانولا بهجای ایجاد زخمهای متعدد روی پوست، تنها در یک ناحیه زخم ایجاد میشود. از این طریق روی بخشهای دیگر پوست سابسیژن را انجام میدهند. مراقبتهای بعد از انجام سابسیژن بسیار مهم است. باید آنتیبیوتیک مصرف کنید تا از عفونتهای باکتریایی جلوگیری شود.
میکرودرم ابریژن
میکرودرم ابریژن روشی غیرتهاجمی برای درمان لکههای تیره و قرمز پوست است. ابتدا ذراتی ریز روی پوست پخش میشود و بعد دستگاهی روی سطح پوست شروع به لایهبرداری از سطح پوست میکند. در این روش لایهبرداری عمیقتری نسبت به استفاده با کرمهای لایهبردار انجام میشود. با روش میکرودرم ابریژن، میتوان علاوه بر از بین بردن لکههای ناشی از جای جوش، پوستی صاف و یکدست داشت.
پلاسماجت
در پلاسماجت با انتقال گرما و انرژی پلاسما (یونیزاسیون) به روی پوست، لایه سطحی پوست از جامد به گاز تبدیل شده و سبب جمع شدن لایه های زیرین میگردد.
البته لازم به ذکر است پزشک متخصص با بررسی نوع جای جوش، مناسبترین درمان را انتخاب مینماید.
عوارض ناشی از عدم درمان مناسب و به موقع آکنه
- اسکار آترونیک
- کلوئید
- اسکارهای رنگی (هایپوپیگماته و یا هیرپیگمانته)
- خشکی و التهاب پوست به دنبال درمان دارویی
کلینیک پوست و مو دکتر هما فاتحی در اصفهان افتخار دارد که در حداقل زمان انتظار پاسخگوی نیاز شما عزیزان در زمینه های جوانسازی پوست، لیزر موهای زائد، تزریق ژل و ... میباشد.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، ساختمان آژند ، بلوک B ، طبقه سوم ، واحد 309
تلفن : 32245018 - 031
موبایل مطب : 09135116500
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
هر آنچه در مورد جوش هورمونی باید بدانید
تاریخ انتشار : 1401-11-15تاریخ بروز رسانی : 1402-01-30 -
قرص راکوتان چه کاربردی دارد و عوارض روآکوتان چیست؟
تاریخ انتشار : 1400-11-21تاریخ بروز رسانی : 1400-11-23 -
برای جوش های التهابی چه کنیم؟
تاریخ انتشار : 1401-06-13تاریخ بروز رسانی : 1402-01-30
نظرات کاربران درباره این مطلب :گوهری [ 1402-08-10 ]
سلام من۲۸سالمه بخاطرمصرف قرص حجم دهنده صورتم به شدت جوش زدبعدازیک ماه ونیم بامصرف قرص و پماد بهتر نشده نمیدونم چکار کنم ؟
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .