شبهه لیزر آی پی ال چیست و چه کاربردی دارد؟
IPL دستگاه های Light Base هستند که به دلیل ارائه طول موج های گوناگون، کاربرد های متفاوتی در پوست وزیبایی را از جمله رفع موی زائد، جوان سازی پوست، درمان آکنه و درمان کک و مک و...دارند.آی پی ال (سیستمهای نور شدید پالسی) جزو سیستم های نوری است که از لیزر تقلید میکند و قدرت اثر یا حتی ماندگاری اثرش از لیزرهای رفع موهای زائد کمتر است. این دستگاه، طیفی از طول موجها را از 1200-400 نانومتر، تولید میکند. براساس فیلتری که جلوی آن قرار داده میشود، میتوان طیف نوری مناسب را برای درمان موهای زائد انتخاب کرد. دستگاه های IPL ، با اینکه لیزر نیستند اما بی خطر هم نیستند و در صورت استفاده توسط افراد غیرمتخصص، می توانند باعث ایجاد سوختگی های پوستی هم بشوند.
اگر فیلتر و انرژی مناسبی در دستگاه آی پی ال انتخاب نشود، میتواند سوختگیهای شدیدی را برای افرادی با پوستهای سبزه به وجود بیاورد. ای لایت هم نوع جدیدی از IPL است که علاوه بر نور از رادیوفرکانسی هم به طور همزمان استفاده می کند. از اینرو، تاثیر آن روی موهای کمرنگ (مانند موهای بور، طلایی و سفید ) بیشتر و بهتر خواهد بود.
این دستگاه با پالس نوری شدید، جهت رفع موهای زائد بدن و صورت با تاثیر گذاری بر روی فولیکول مو و ملانین یا همان رنگدانه های مو در طی چندین جلسه با توجه به نوع پوست و موی فرد اثر میگذارد.
بکارگیری دستگاه آی پی ال از موثرترین اقدامات جوانسازی پوست است همچنین از این دستگاه برای رفع موهای زائد نیز استفاده میشود که توسط دکتر هما فاتحی در اصفهان قابل انجام میباشد. شما میتوانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد این روش و هماهنگی با مطب دکتر فاتحی با شماره تلفن 32245018 - 031 تماس حاصل فرمایید.
مکانیزم دستگاه آی پی ال
تکنولوژی به کار رفته در دستگاه آی پی ال intense pulse light یعنی سیستم های نور متراکم پالسی است. در اصل فلش لامپهای زنون هستند که نور چند طول موجی و non coherent ایجاد می کنند که قادر است اثرات گوناگون بر روی ساختارهای مختلف پوست داشته باشد و می توان با گزینش فیلترهای مناسب اثر دلخواه برای اهداف مشخص را بدست آورد.
این نور شدید بر لایه ی سطحی پوست (اپیدرم) بی اثر بوده و با وارد شدن به لایه های عمقی تر پوست(درم)، پوست را از درون بازسازی میکند طول موج های مختلف با تاثیر بر ساختمان های مختلف پوست موجب درمان ضایعات پوستی می شوند.
موارد کاربرد IPL
- جوانسازی پوست
- درمان لکه های پوستی
- رفع جای جوش و آکنه
- درمان اسکار جراحی ، سوختگی و زخم
- درمان لکه های ناشی از آفتاب (ملاسما)
- درمان آفتاب سوختگی
- رفع چین وچروک های ناشی از افزایش سن
- درمان لکه های ناشی از پیری
- درمان پیسی و کک و مک
- درمان منافذ بزرگ پوست
- درمان پوست های چرب با منافذ باز
- درمان روزاسه (قرمزی های پراکنده پوست)
- رفع لکه های مادرزادی و ماه گرفتگی
- درمان برخی ضایعات عروقی سطحی
- بازسازی پوست های خشک و مرده
- رفع چروک های عمیق
- درمان عروق عنکبوتی
- رفع ضایعات پیگمانته
- درمان واریس
- رفع مو های زائد و نه رفع دائمی موهای زائد
جوانسازی پوست با دستگاه آی پی ال
جوانسازی پوست با IPL موثرترین درمان در میان تمام گزینه هاست. این روش می تواند بیماری های پوستی زیادی را همزمان درمان کند. این روش درمانی روی قرمزی های پوست که ناشی از عروق خونی بوده و لکه های رنگی نظیر فرکل و آنهایی که ناشی از افزایش سن و نور خورشید هستند موثر می باشد. همچنین IPL گردن و دست ها را که اغلب آسیب ناشی از نور خورشید در آنها بیشتر دیده می شود، درمان می کند. از آنجا که از آی پی ال برای رفع کک و مک و لکه های حاصل از آفتاب سوختگی استفاده میشود، ظاهر شدن دوباره ی لکه ها بعد از گذشتن مدت زمانی در صورت رعایت نکردن و استفاده نکردن از ضد آفتاب وجود دارد، که با مراقبت از پوست بازگشت لکه ها کاهش پیدا میکند.
شما می توانید با استفاده از این روش نواحی وسیعی از پوست بدن خود را درمان کنید و در فاصله ی زمانی کوتاهی به فعالیت های روزانه خود باز گردید. لازم به ذکر است که نتایج جوانسازی پوست با دستگاه آی پی ال برای زمان زیادی باقی خواهد ماند.
رفع موهای زائد با دستگاه آی پی ال
در طی انجام آی پی ال برای کم شدن احساس درد و سوزش از پماد ها و امولسیون های بی حس کننده استفاده میشوداین دستگاه با پالس نوری شدید جهت حذف موهای صورت، پاها، پشت و پوبیس بصورت آرام و بی خطر استفاده می شود. پالس های نوری با تمرکز روی فولیکول موها موجب ایجاد گرما و تخریب آن ها بدون سوختگی و یا آسیب به پوست می شوند. دستگاه حذف موی IPL سریع وکاملا بدون درد است. این روش عوارض جانبی کمی دارد ولی می تواند شامل قرمزی و تورم در محل درمان باشد که به سرعت برطرف می شوند.
رنگدانه های پوستی یا همان ملانین هدف IPL هستند. این رنگدانه ها انرژی نورانی جذب و تبدیل به انرژی حرارتی می کنند. از آنجائیکه رنگدانه های ملانین در پیاز مو تراکم بیشتری دارد، این تبدیل حرارتی موجب تخریب و از بین رفتن پیاز مو و کاهش و از بین رفتن صدها فولیکول مو با هر تابش اشعه می شود. بسیاری از مردم تجربه حذف موهای زائد به صورت کامل توسط این روش را دارند . لازم به ذکر است که اگر موها دوباره رشد کنند به صورت نازک و ظریف خواهند بود.
فواید رفع موهای زائد به روش IPL
- سرعت عمل و دقت بالا
- هزینه ی کمتر در مقایسه ی با روش های دیگر لیزر موهای زائد
- علاوه بر رفع موهای زائد می توان به طور همزمان ، درمان لک های پوستی ، ضایعات عروقی و جوانسازی پوست را انجام داد.
- از بین رفتن ۸۰ درصدی موهای زائد و کرک و نازک شدن موهای باقی مانده
- عدم نیاز به داروهای بی حس کننده
- امکان استفاده از آن برای تمام نواحی بدن
- امکان استفاده از آن برای انواع پوست
تفاوت لیزر وIPL
به طور کلی هرچند که آی پی ال و لیزر هر دو از اشعه های نور برای هدف گیری ملانین استفاده می کنند اما در حقیقت کارکردشان با یکدیگر متفاوت است. هنگامی که IPL از تمامی طیف های پرتوی نور استفاده می کند؛ لیزر تنها با یک طول موج مشخص بسیار هدفمندتر عمل می کند. از نظر اثرگذاری آی پی ال خانگی با لیزر پزشکی قابل مقایسه نیست. زیرا تحقیقات بالینی در زمینه ماندگاری آن در دسترس نیست. اما مانند لیزر چندین جلسه (6 تا 8 جلسه) برای این کار لازم است.
تشابه های لیزر و آی پی ال در حذف موهای زائد
درپزشکی از هر دو روش برای انواع مختلف عارضه های پوستی و چشمی استفاده می شود. به تازگی از هر دو روش برای کاربرد در فرآیندی به نام جوانسازی با نور نیز استفاده می شود که در آن بسیاری از نشانه های پیری با هدف قرار دادن سلول های پوست قابل درمان هستند. این دو روش با دو تکنولوژی متفاوت برای یک هدف تولید شده اند.
- هر دو روش از نظر اصول و قاعده کاری یکسان هستند: استفاده از نور برای گرم کردن ریشه مو و در نتیجه تخریب فولیکول ها بدون آسیب به پوست. در نتیجه، برخلاف روش هایی مانند وکس و شیو، موها تقریبا به طور دائمی کاهش می یابند.
- هر دو روش در کلینیک قابل انجام است: همچنین هر دو روش به چندین جلسه درمانی با فواصل معین برای دستیابی به نتیجه ای عالی نیازمندند. هر دو روش منجر به کاهش رشد موها می شوند ولی هیچکدام نمی توانند فولیکول های مو را به طور کامل از بین ببرند. در طول دوره درمان در هر دو روش مجاز به شیو کردن موهای خود هستید ولی باید از قرارگیری زیاد در معرض آفتاب خودداری کنید.
- راحت و بدون درد: روش لیزر و آی پی ال تقریبا بدون درد هستند و بعد از جلسات درمانی فرد می تواند به فعالیت های خود ادامه دارد. دوره نقاهتی برای این روش ها در نظر گرفته نمی شود.
- قابل استفاده برای بیشتر نواحی بدن: روش آی پی ال یا لیزر برای نواحی صورت شامل پیشانی، اطراف ابروها، گوش، پشت لب ها، گونه ها، چانه و گردن و نواحی بدن مثل: سینه، شکم، پشت، زیربغل، دست ها، پاها، خط مایو و باسن قابل استفاده هستند.
مراحل درمان با آی پی ال IPL
پزشک برای هر بیمار، برنامه درمانی خاصی را بر اساس نوع و شدت مشکل تعیین می کند. بطور میانگین در یک دوره سه هفته ای چهار تا شش جلسه درمان توصیه می شود. هر جلسه معمولا 20 دقیقه طول کشیده و بیمار بلافاصله به فعالیت طبیعی خود بازمی گردد. با IPL نتیجه درمان طبیعی و ماندگاری آن طولانی خواهد بود.
در دستگاه آی پی ال یک محفظه فلزی که در داخل آن، یک دستگاه الکترونیک هوشمند، و یک لامپ تولید کننده نور پالسی شده شدید (فیلترشده ضربانی) که طول موجهای ایجاد شده توسط لامپ را به طرف هدف مورد نظر شلیک می کند، در آن تعبیه شده است. یک سیستم ایجاد کننده برودت و سرما که با ایجاد سرما در محل درمان، مانع از ایجاد التهاب، تورم، قرمزی یا زخم روی پوست شده و توسط این سیستم سرمایش، اپیدرم پوست از حرارت ایجاد شده توسط IPL محافظت می شود. دامنه طول موج های این نور فیلتر شده ضربانی توسط لامپ یاد شده در گستره وسیعی بوده و پخش و توزیع این طول موج ها از حوالی نور قابل رویت تا نور مادون قرمز ادامه می یابد و طیف آن از ۳۰۰ تا ۱۲۰۰ نانومتر است.
قبل از شروع درمان، معمولا یک لایه ژل سرد روی ناحیه مالیده شده و بیمار از عینک محافظ استفاده می کند. طی درمان پزشک هندپیس را به آرامی روی پوست حرکت می دهد.نور بصورت پالس های کوچک به پوست می رسد و معمولا بدون ناراحتی می باشد. گاهی اثرات درمان مثل قرمزی طی یک تا دو ساعت بر طرف می شود. در اکثر موارد صورت درمان می شود اما می توان گردن، قفسه سینه و دستها را نیز درمان کرد.
برای رفع موهای زائد به وسیله آی پی ال ، پالس های نوری با تمرکز روی فولیکول موها موجب ایجاد گرما و تخریب آن ها بدون سوختگی و یا آسیب به پوست می شوند. دستگاه حذف موی زائد IPL سریع و کاملا بدون درد است. عوارض جانبی ندارد ولی می تواند شامل قرمزی و تورم در محل درمان باشد که به سرعت برطرف می شوند.
کلینیک پوست و موی دکتر هما فاتحی در اصفهان افتخار دارد که در حداقل زمان انتظار، پاسخگوی نیاز شما عزیزان در زمینه های جوانسازی پوست، لیزر موهای زائد، تزریق ژل و ... میباشد.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، ساختمان آژند ، بلوک B ، طبقه سوم ، واحد 309
تلفن : 32245018 - 031
موبایل مطب : 09135557991
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
لیزر اربیوم فرکشنال چیست؟
تاریخ انتشار : 1401-01-23تاریخ بروز رسانی : 1402-02-07 -
لیزر اربیوم بهتر است یا co2
تاریخ انتشار : 1401-01-21تاریخ بروز رسانی : 1402-02-07 -
مراحل انجام لیزر فرکشنال برای جوانسازی
تاریخ انتشار : 1400-09-17تاریخ بروز رسانی : 1400-09-20 -
کاربرد لیزر فراکشنال
تاریخ انتشار : 1393-06-10تاریخ بروز رسانی : 1400-06-25 -
کاربردهای درمانی و زیبایی لیزر دی اکسید کربن
تاریخ انتشار : 1400-06-24تاریخ بروز رسانی : 1400-06-26
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .