علت سیاه شدن پشت کتف و شانه | درمان لک پشت کمر
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / لک تیرگی و کک مک / بررسی علت سیاهی پشت کمر و درمان آن

بررسی علت سیاهی پشت کمر و درمان آن

تیرگی پوست به وجود لکه‌های پوستی‌ گفته می‌شود که نسبت به پوست مجاور خود تیره‌تر هستند. هایپرپیگمانتاسیون می‌تواند به صورت منتشر در تمام پوست نیز به وجود بیاید. تغییر رنگ پوست در هایپرپیگمانتاسیون زمانی اتفاق می‌افتد که تولید ملانین (رنگدانه‌ای که به طور معمول در پوست یافت می‌شود) افزایش یافته و در اثر تجمع آن رنگ پوست تیره می‌شود.

آنچه در این مطلب میخوانید

لکه‌های قهوه ای در افراد سفید پوست، مسن و همچنین کسانی که بیشتر در معرض آفتاب قرار دارند، شایع‌تر است. دلایل مختلفی می‌تواند باعث تولید بیش از حد ملانین شده و علت لکه های قهوه ای روی پوست باشد. لکه های تیره می توانند در هر نقطه ای از بدن ایجاد شوند؛ اما اغلب در قسمت هایی از بدن ظاهر می شوند که بیشتر در معرض نور خورشید است. این نواحی شامل پوست صورت، پشت دست ها، شانه ها، بازوها و کمر می باشد. لکه هایی که به صورت تکی ایجاد می شوند، معمولاً کوچک هستند؛ اما ممکن است چندین لکه کنار هم ایجاد شده و نواحی تیره بزرگتری را تشکیل بدهند. لکه های تیره آسیب زا نبوده و بافتی مشابه نواحی دیگر پوست دارند. این لکه ها اغلب هیچ گونه خطری برای سلامتی ندارند؛ بنابراین از بین بردن آنها ضروری نیست؛ اما بسیاری از افراد برای زیبایی پوست خود این کار را می کنند. جهت رفع مؤثر تیرگی پوست، تشخیص علت تیرگی و درمان عامل ایجاد کننده ی تیرگی باید به پزشک متخصص پوست مراجعه کرد.

علت سیاه شدن پشت کتف و شانه

ریشه اصلی ایجاد این لکه های قهوه ای، تولید بیش از اندازه ملاتونین در پوست است که مهمترین عامل افزایش تولید ملاتونین، قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراءبنفش است.

ژنتیک

تیرگی پوست ممکن است در اثر تعدادی از اختلالات مادرزادی یا ژنتیکی به وجود بیاید که عبارتند از:

تیرگی پوست همچنین در اثر تغییرات هورمونی و در بیماری‌های زیر دیده می‌شود:

  1. بیماری آدیسون (کاهش تولید هورمون‌های ترشح شده از غدد فوق کلیه)
  2. بیماری کوشینگ (مقادیر اضافی کورتیکواستروئیدها)
  3. هایپرتیروئیدیسم (پرکاری تیروئید)
  4. بارداری
  5. قرص‌های ضد بارداری خوراکی
  6. عوامل محیطی

تیرگی پوست می‌تواند در اثر قرارگیری در معرض عوامل محیطی به وجود بیاید. در این حالت عواملی نظیر موارد زیر در ایجاد تیرگی مؤثرند:

  1. نور خورشید
  2. مواد سمی (مانند آرسنیک)
بررسی علت سیاهی پشت کمر

سایر علل تیرگی پوست

دیگر علل تیرگی پوست عبارتند از:

عوامل خطر لک پشت کمر

تشخیص لکه های سیاه کمر

پزشک عمومی یا متخصص پوست معمولاً می تواند با مشاهده و معاینه فیزیکی این لکه های تیره را تشخیص دهد و در صورتی که لکه ها مشکوک به نظر نرسند، انجام آزمایشات بیشتر یا بیوپسی (نمونه برداری) لازم نیست.

درمان لک پشت کمر

این کرم‌ها به دلیل ترکیبات خاصی که دارند، رنگدانه‌های پوست را کاهش خواهند داد. برای نتیجه گرفتن از این پماد‌های موضعی باید به طور مرتب از آنها استفاده کنید.

در این تکنیک سلول‌های مرده پوست از سطح آن جدا می‌شوند. متخصص لایه برداری را به دو صورت فیزیکی و شیمیایی انجام می‌دهد. در لایه‌برداری فیزیکی از مواد ساینده و اسکراب استفاده می‌شود که خارجی‌ترین لایه پوست را پاکسازی می‌کنند. در لایه برداری شیمیایی، متخصص با توجه به وضعیت پوست از محلو‌هایی شیمیایی مانند آلفا هيدروكسی اسيد (AHA)، تری كلرواستيک و فنول استفاده می‌کند. این محلول‌ها به ترتیب باعث پاکسازی خفیف، متوسط و عمیق پوست می‌شوند.

میکرودرم ابریژن یا لایه برداری دیاموند پوست با استفاده از وسیله‌ای که سر آن از الماس ساخته شده است، لایه‌های آسیب دیده توسط آفتاب سوختگی و سلول‌های مرده‌ی پوست را به آرامی از بین می‌برد و پوست روشن‌تر وسفیدتر زیر آن را نمایان می‌سازد. میکرودرم ابریژن تولید کلاژن پوست را افزایش می‌دهد و موجب از بین رفتن یا کاهش زخم‌ها و لکه‌های تیره روی پوست می‌گردد.

در این تکنیک از امواج نوری پرانرژی برای رفع تیرگی پوست استفاده می‌شود. آنها طول موج‌های مختلفی (۵۳۲ و ۷۵۵ نانومتر) دارند و با ایجاد گرما و تخریب رنگدانه‌ها (ملانین) می‌توانند لکه‌های پوستی را برطرف کنند. در طی آن سطح مرده پوست از بین می‌رود.

پیشگیری از لکه های سیاه کمر

  1. اگر می خواهید حمام آفتاب بگیرید، حتماً از کرم ضد آفتاب بر روی بدن خود استفاده کنید. با توجه به اینکه بدن بدون لباس در معرض نور خورشید قرار می گیرد، لذا باید کرم ضد آفتاب دارای قدرت بالایی بوده و به مقدار زیاد روی پوست استفاده شود. توجه داشته باشید که این کرم ها حداکثر 3-2 ساعت کارایی دارند لذا تا زمانی که حمام آفتاب تمام شود، چند باری لازم است کرم را ترمیم کنید.
  2. زمانی که می خواهید از خانه بیرون بروید، لباس مناسب بپوشید به گونه ای که تمام بدن پوشیده شده و از طرفی ضخامت لباس به اندازه باشد که مانعی در برابر اشعه های خورشید شود.
  3. حتماً در زمان شنا کردن نیز کرم ضد آفتاب استفاده کنید. برای این موارد کرم ‌های ضد آب توصیه می شود تا در هنگام شنا کردن پاک نشده و بدن را حفظ کند.
  4. مقدار زیادی آب بنوشید، این کار را جدی بگیرید و در طول روز ۸ لیوان آب بخورید و بدن خود را مرطوب نگه دارید.
  5. از مصرف غذا‌های چرب با روغن و شکر بسیار زیاد و غذا‌های اسپایسی و تند به جد خودداری کنید.
  6. میوه‌ها و سبزیجاتی را در طول روز و در برنامه غذایی خود مصرف کنید که علاوه بر مفید و سالم بودن حاوی مقادیر زیادی ویتامین A, B, C, E هستند.

آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، ساختمان آژند ، بلوک B ، طبقه سوم ، واحد 309
تلفن : 32245018 - 031
موبایل مطب : 09135116500


درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :